Trafik ve İlk Yardım Haftası kutlandı/Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.

Ülkemizde "Trafik Haftası" Mayıs ayının ilk cumartesi gününü izleyen hafta olarak kabul edilmektedir. Trafik haftasında trafik kurallarına uymanın önemi vurgulanmaktadır. Ülkemizdeki trafik kazalarının büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymakla ilgili ihmalkârlık ya da önemsememekten kaynaklanmaktadır. Kırmızı ışıkta geçilse ne olur ki diye düşünmek, kırmızı ışıkta durma kuralını önemsememek can ve mal kaybıyla sonuçlanan trafik kazalarına neden olabilmektedir. Önemsiz trafik kuralı yoktur. Tüm trafik kuralları önemlidir. Unutulmamalıdır ki bir trafik kuralını ihmal ederek kazanılan (!) 1-2 dakika hayatların kararmasına neden olabilir. Üstelik sadece trafik kuralını ihlal edenin değil, yoldan geçen herhangi bir vatandaşın ya da öndeki aracın hayatına da mal olabilir. Bu nedenle trafik kurallarına uymak için elimizden geleni yapmalıyız. Hem kendi hayatınız hem de trafikteki diğer insanların hayatları için trafik kurallarına uymak önemlidir.
Trafikte tüm insanlar birbirine karşı sorumludur. Çünkü trafiği paylaşırlar. Trafikte bir araç sürücüsünün ya da yayanın normalin dışındaki bir hareketi diğer sürücü ve yayaları da etkiler. Bu etki ile bahsettiğimiz, panikleme, sinirlenme ya da hatalı başka bir davranışta bulunmadır. Bunun sonucunda da trafik kazaları meydana gelebilir.
Trafik haftası boyunca ilgili kurumlarca trafikte uymamız gereken kurallara ve bu kurallara uymanın önemine vurgu yapılmaktadır. İnsanlar trafik haftası sayesinde yılda bir defa da olsa trafik kurallarının önemine dikkat vermektedir. Çeşitli yazılar, şiirler, afişler ve etkinliklerle Trafik Haftası kutlanmaktadır. Trafikle ve trafik kurallarıyla ilgili çeşitli bilgiler de Trafik haftasında verilmektedir.


22-05-201722-05-201722-05-201722-05-201722-05-201722-05-2017



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi