ANA-BABA REHBERİ

Merhaba Sevgili Velilerimiz,

Ekonomik ve kültürel anlamda değişen yaşam koşulları günümüzde anne ve baba olmayı daha da zorlaştırdı...
Çocuğun gelişimi incelendiğinde, yaşamın ilk yıllarında hızlı bir gelişme ve değişme içinde olduğu gözlenebilir. Bu nedenle okulöncesi dönem ve bu dönemde uygulanacak eğitimin önemi bilim çevrelerince her geçen gün daha fazla vurgulanmaktadır.

Öğrencilerine çağdaş ve bilimsel çerçevede nitelikli eğitim sunmayı hedefleyen Anaokulumuzda, Psikolojik Danışma ve Rehberlik birimi  sistemi tamamlayıcı  bir görev üstlenmiştir. Birimimiz öğrencilerimize ve ailelerine yönelik destekleyici ve önleyici çalışmalar yürütmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla; öğrencilerimizi tanıma çalışmaları yapmakta, öğretmenlerimizin gözlemleri doğrultusunda değerlendirme ve yönlendirmelerde bulunmaktadırlar.

Öğretmenlerimiz; öğretmenlerimiz ya da velilerimizin talepleri doğrultusunda veya kendi gözlemleri sonucu, çocuk-öğretmen ya da aile görüşmeleri gerçekleştirmekte, ihtiyaç doğrultusunda saptanan konularda "Çay Saati" sohbetleri düzenlemekte, okul gazetesi aracılığıyla  bilgilendirici yazılar hazırlamaktadır. Ayrıca okulumuz işleyişinde çeşitli projeler hazırlanıp, uygulanması sağlanmaktadır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi